CIFI – Kohderyhmät

Löydä uusia asiakkaita ja paranna asiakashankinnan tehokkuutta kohdistamalla toimenpiteesi potentiaalisiin yritys- tai kuluttajakohderyhmiin. Kohderyhmien valintaan ja ostamiseen kannattaa panostaa. Usein halvin kohderyhmä on lopulta kallein vaihtoehto kun tarkastellaan lopullisia saavutettuja tuloksia.  Käytännössä kaikki Suomalaiset tietopalvelutuottajat tarjoavat kattavat työkalut potentiaalisten asiakkaiden valintaan ja tunnistamiseen.  Potentiaalisuuden määritteleminen kohtuullisen helppoa, mutta oikea-aikaisuuden = haluaa ostaa juuri nyt määrittely on vaikeampaa, tässä tarvitaan asiakkaan oman datan analysointia.

Ratkaisu

CIFIn slogan on, aloitamme siitä mihin muut lopettavat. Oman asiakasdatan analysointi on kohderyhmäpoiminnan perustan. Kuluttajakohderyhmien poiminnassa voidaan käyttää osoitetietojen lisäksi muun muassa demografioihin, tulotasoon, elämäntilanteeseen, asumiseen ja autoihin liittyvää tietoa. Yritys- ja päättäjäkohderyhmien poiminnassa voidaan käyttää  yritysten tausta-, talous- ja päättäjätietoja. Oleellista on miten ja millä tavoin  eri poimintakriteereitä hyödynnetään kohderyhmien muodostamisessa. Potentiaalisuuden ja oikea-aikaisuuden määrittely perustuu oman asiakasdatan analysointiin. Analyysin tuloksia voidaan käyttää kohderyhmien muodostamisessa, joko potentiaalimallia, profilointia tai lookalike kuvauksia hyödyntäen. Lookalike kohderyhmät toimivat hyvin myös esim. FB markkinoinnissa.

Hyödyt

Oman datan analysointi ja hyödyntäminen asiakashankinnan kohderyhmien muodostamisessa varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen toimenpiteissä.

Toteutus

Tuotamme kohderyhmät palveluna. Jos asiakkaallamme ei ole tietopalvelukumppania, niin toimimme Yritys- ja päättäjäkohderyhmien osalta yhteistyössä Alma Talent Tietopalvelut kanssa. Kuluttajakohderyhmissä Väestötietojärjestelmän (VTJ) ja Traficomin ajoneuvotietokantoja hyödynnettäessä toimimme Posti Oy:n kanssa yhteistyössä. Jos asiakkaallamme on tietopalvelukumppani, niin toimimme asiakkaan lukuun asiantuntijoina , analysoimme asiakkaan datan a varmistamme sujuvan ja laadukkaan toteutuksen.

Referenssejä

Olemme toteuttaneet kohderyhmäratkaisuja mm. Provad Oy, Easypark, Matkapojat Oy, Lappeenrannan Energia Oy  ja City Katsastus Oy

Hinnoittelu tapauskohtaisesti